Yrityksestä

Yritys on erikoistunut valmistamaan ja myymään erityisesti vasenkätisille suunniteltuja tuotteita sekä tarjoamaan tietoa vasenkätisyydestä, johon vielä nykyäänkin saatetaan liittää vääriä uskomuksia. Vasenkätisen henkilön aivot eivät toimi samalla tavalla kuin oikeakätisen, minkä vuoksi on erityisen tärkeää, että vasenkätisille suunnitellaan juuri heidän tarpeitaan vastaavia välineitä.

Valtaosa ihmisistä, noin 90 prosenttia, on oikeakätisiä ja maailma tuntuu usein toimivan oikeakätisesti, mutta toisen asemaan asettumista helpottaa varmasti tilanne, jossa oikeakätistä pyydetään vaikkapa leikkaamaan saksilla jokin tarkka kohde vasenta kättä käyttäen. Jos olet oikeakätinen, voit kokeilla, kuinka yllättävän vaikea tämä aivan arkipäiväinen tehtävä on! Aivan samalta tuntuu vasenkätisestä, joka joutuu suoriutumaan erilaisista tehtävistä välineillä, jotka on suunniteltu oikeakätisille. Esimerkiksi säilyketölkin avaaminen on vasenkätiselle erittäin vaikeaa, ellei hänellä ole käytettävissään tölkinavaajaa, joka on suunniteltu nimenomaan vasenkätisille.

Kehittelytyö

Vaikka vain noin 10% väestöstä on vasenkätisiä, on vasenkätisiä Suomessakin satoja tuhansia, mikä ei ole ihan pieni määrä. Tästä syystä olemme omistautuneet kehittämään ja myymään juurikin tälle ryhmälle tarkoitettuja tuotteita, kuten saksia, soppakauhoja, veitsiä, mittakuppeja, toimistotarvikkeita, työkaluja, korkinavaajia, viivottimia, lompakoita, kameroita, viikatteita ja tölkinavaajia, jotta voisimme helpottaa heidän toimimistaan arikipäivän tilanteissa.

Tuotteet on tilattu kaupan valikoimiin lähinnä ulkomailta, esimerkiksi Saksasta, Englannista ja Yhdysvalloista. Osa tuotteista on valmistettu Suomessa tilaustyönä. Kuljetuskustannusten ja pienten valmistuserien vuoksi vasenkätisille suunnitellut tuotteet ovat jonkin verran kalliimpia kuin oikeakätisille suunnitellut tuotteet. Vasenkätiset kuitenkin kokevat tuotteet niin hyödyllisiksi, että kauppa on ollut kannattava.

Uusia tuotteita on toivottu ja niitä on tulossa valikoimiin. Tällaisia toivottuja tuotteita ovat esimerkiksi tietokoneen näppäimistö, jossa enter-näppäin olisikin vasemmalla sekä järjestelmäkamera, joka olisi suunniteltu erityisesti vasenkätiselle käyttäjälle. Nämä toiveet kuulostavat erittäin järkeviltä ja näppäriltä – jopa näin oikeakätisen näkökulmasta katsottuina!